A NEED FOR TWEED

Ken je klassiekers! Het tweed jasje is wat ons betreft HET kledingstuk van de eeuw. Iedere vrouw (fashionable of niet) zou op z’n minst één exemplaar (meer mag natuurlijk ook!) in haar garderobe moeten hebben. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat je deze elegante musthave werkelijk overal bij kunt dragen.

Tweed werd voor het eerst in Schotland vervaardigd, waar het vooral als sportkleding werd gedragen door heren. Nadat de Engelse adel de warme en duurzame stof had ontdekt, zag Coco Chanel er plotsklaps ook wel brood in. In de jaren ’50 introduceerde de immer stijlvolle Parisienne het legendarische tweed jasje voor dames. En dat terwijl de stof vóór die tijd alleen door mannen werd gedragen. Niettemin viel het kledingstuk in de smaak bij de ladies van de bourgeoisie. De rest is history.

Tot op de dag van vandaag zijn designers en modehuizen compleet in de ban van het oh-zo elegante jasje. De ene na de andere succesvolle interpretatie verschijnt dan ook op de catwalks. Ook bij Jackie O. hangt er natuurlijk een exemplaar in de rekken! Check bijvoorbeeld deze van Twin-Set:

jotweed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s